Heweso

❝ Zihin neyi alıyor ve neye inanıyorsa, onu başarabilir. ❞
Dr. Napoleon HILL

MENÜ

İnternetin Kısa Tarihi

İnternet Tarihine Kısaca Bakıyoruz

İnternetin Kısa Tarihi

Web, ilk olarak, Mart 1989 ’da, "Yüksek Enerji Fiziği" konusunda dünyanın değişik kesimlerinde araştırmalar yapan kişiler arasında etkin ve kolay bir haberleşme platformu olarak Tim Berners-Lee tarafından CERN’de (European Particle Physics Laboratory) geliştirilmeye başlanmıştır.

1991 yılında da kullanılmaya başlanmıştır. 1992’de "line mode" çalışan bir web listeleyici (www Browser) dağıtılmaya başlanmıştır. Ocak 1993’te tüm dünyada 50 tane web sitesi servis vermekteydi. 1993, web için bir çok dönüm noktalarını içermektedir. Şubat 1993’te, X-Windows için Mosaic’in ilk alfa sürümü NCSA’da Marc Andreesen tarafından geliştirilerek bedava kullanıma sunulmuştur. Mart 1993’te, tüm internet trafiğinin yüzde 0.1’i web tarafından oluşturulmaktaydı. Ekim 1993’te dünyadaki web sitesi sayısı 500’e; oluşturulan trafikte yüzde 1 mertebelerine çıkmıştır. Aynı yıl içinde, ilk zamanlarda çok popüler olan bir başka web listeleyici: Cello da piyasaya sürülmüştür. 1994 yılı, standartların oturması ve web browserlerin birbiri peşi sıra çıktıkları bir yıldır. İlk web konferansı bu yıl içinde Cenevre’de düzenlenmiştir. Mosaic’i geliştireb grup, "Netscape Communications Corporation" adında ayrı bir oluşum altında şu an en çok kullanılan web listeleyici olan "Netscape Navigator" ’ın ilk beta (0.9) sürümünü Kasım 1994’te pek çok platform için (windows, mac, unix) çıkarmıştır. Yine 1994 içinde, CERN ve MIT (Massachusets Institute of Technology) arasında varılan bir anlaşma ile ortak bir grup oluşturulmuştur: W3 Organization (http://www.w3.org).

Bu grup, Web ile ilgili her türlü gelişimi yönlendirmek amacıyla oluşturulmuştur. 1995 içinde bu grup, W3 Consortium adını almıştır. Günümüzde Web, internet’in kalbi gıbidir

HTML
Html, hazırlanancak web sayfalarının browserda görünmesini sağlayan bir işaretleme dilidir. Genelde bir programlama dili gibi görünse de aslında belirleyici bir işaretleme dilidir. HTML ile uzantısı html olan web sayfaları hazırlanır ve net ortamında bu hazırlanan sayfaların görünmesi sağlanır. HTML’nin açılımı, Hyper Text  Mark-up Language’dir.

ASP ve ASPX
ASP: Active Server Pages ifadesinin kısaltılmış halidir. Aktif sunucu sayfaları şeklinde Türkçe’ye çevirmek mümkündür. Asp web üzerinde kullanılır. Temel olarak iki tür scripting vardır. Client (bağlantı) taraflı ve server (sunucu) taraflı. Client taraflı scriptler, web browser’ı nesne olarak ele alırlar ve alt nesneleri ile birlikte, bir browser’da (web sayfalarında) programlama adına ne gerekiyorsa, onun yapılmasına imkan tanır.

ASPNet: Aspnet veya diğer deyişle aspx, asp ile aynı mantıkta çalışan, fakat kodlamalarda daha kolaylık sağlayan bir dildir. Microsoft’un asp dili için geliştirdiği daha çok web’de hareketin daha kolaylaşmasını sağlamak amacıyla oluşturduğu, bir üst dildir.

Kaynak: www.humanresourcefocus.com

Diğer Başlıklar

.tr alan adında yeni dönemİlk gelen ilk alırkuralı uygulanacak: .tr alan adında yeni dönem başlıyor!

23 Ağustos Dünya Hashtag Gününün bu yıl 15. yıl dönümü!

İnternet Hız Rekoru Yeniden Kırıldıİnternet kullanımı dünyada artmaya devam ederken hız konusunda da yeni gelişmeler yaşanıyor.

WhatsApp Yeni Güncellemesi ile Karşınızda!Dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma uygulamalarından biri olan WhatsApp yeni güncellemesi ile karşınızda

Elon Musk, 44 Milyar Dolara Twitterı Satın AldıElon Musk uzun süren çabalar sonucunda Twitterı satın aldı.

WhatsApp Gruplara Anket Özelliğini GetiriyorDünyanın en çok kullanılan mesajlaşma uygulamalarından biri olan WhatsApp, sesli mesajlara altı yeni özellik getireceğini duyurdu.

KVKK Nedir?6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kısaca KVKK, 7 Nisan 2016 tarihinde Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Instagram Yeni Özelliği ile Anne ve Babalar Çocuklarını DenetleyebilecekPopüler sosyal medya platformu olan Instagram, Aile Merkezi isimli yeni özelliğini ABD li kullanıcıların beğenisine sundu.

İnternet ve Sosyal Medya Platformlarında Verilerinizi Korumanızı Sağlayan İki Faktörlü Kimlik Doğrulama Nedir?Sosyal medya platformları başta olmak üzere internetteki tüm hesaplarımızı korumak için tek bir şifre yeterli değildir.

Instagram Videolarına Otomatik Türkçe Altyazı Özelliği GeldiDünyanın en çok kullanılan sosyal medya uygulamalarından biri olan Instagram iki yeni özellik daha getirdi.

Bu yazı 12632 defa okunmuştur.

Bayilik Başvurusu

Heweso Ürünlerini satmaya hazır mısınız?