Heweso

❝ Başarı, sahip olduğun yeteneklerle nereye kadar çıkabildiğinle ölçülür. ❞
Anonim

MENÜ

İnternet İhracatçıya Nasıl Yardımcı Olabilir?

İnternet, iletişimin telefon hatları aracılığı ile sağlandığı dünyayı saran bilgisayarlar ağıdır. 20 yıl önce belli bir topluluk içinde bilgi paylaşımı amacı ile kullanılan bir kanal  olarak  başlamıştır. Günümüzde,  önemli  firmalar  ve  pek  çok  kamu  kuruluşu  veya özel  sektör  kuruluşu İnternet’te bulunmakta ya da diğer bir deyişle bir siteye sahip bulunmaktadır. İnternetin kullanımı çok hızlı bir  şekilde  gelişmektedir.  Küçük  ve  orta  ölçekli  firmaların  İnternette  varlığı  giderek daha fazla hissedilmektedir.

İnternet ihracatçılara şu konularda yardımcı olabilir:

Firmanın faaliyetlerini tanıtmak: İnternet, firmaların faaliyetlerini ayrıntılı olarak tanıtma ve müşterilerden doğrudan geri bildirim alma imkanı veren, potansiyel ticari ortaklarla temas kurmayı sağlayan ucuz bir yöntemdir.

Ürünü ya da hizmeti tanıtmak: İhracatçı, İnternette ürünü ya da hizmeti konusunda kolayca bilgi  alınabilecek  bir  site  oluşturabilir.  Bazı  ülkelerde  internette bir  siteye  sahip  olmak, güvenilirlik kazanmanın ve müşteri ile ilişkilerin devam ettirilmesinin temel unsurudur.

Yabancı pazarları araştırma: İnternet, farklı ülkeler, uluslararası pazarlar, uluslararası ticaret, ürünler, üretim metodları, ürün ve üretim konusunda yeni icatlar vb. konularda bilgi alınabilecek bir kaynaktır. Ek olarak istatistiki bilgi, şirket listeleri, devlet ve özel kuruluşlar hakkında bilgi, uluslararası anlaşmalar konusunda bilgi de sağlamaktadır.

İnternet sürekli gelişen elektronik ticaret yöntemleri sayesinde, çok ucuz maliyetlerle uluslararası pazarlamada etkin ve ekonomik bir alternatif kanal haline gelmiştir. İnternet, firmaların tanıtım ve potansiyel   müşterilerle   ilişki   kurabilmesinin   yanı   sıra,   en   yaygın   biçimi  ile   on-line pazarlama/internet mağazacılığı gibi elektronik ticaret yöntemleri ile de küresel bir pazarda, 7 gün 24 saat pazarlama ve doğrudan satış olanakları sunmaktadır.

Çok geniş ve görünüşte sınırsız bilgi alma olanakları sunan İnternet’in kullanımı, bu konuda yeni olan küçük  ve  orta  ölçekli firmalara  çok  zor  görünebilir.  Dolayısıyla  İnternet’i  daha  etkin kullanabilmek  için,  nasıl  çalıştığı  hakkında  bazı  temel  bilgileri  öğrenmek  önem  kazanmaktadır. Temel bilgiler öğrenildikten kısa bir süre sonra, ihracatçı İnternet’ten bilgi almanın, bir telefonun tuşlarına basmaktan daha zor olmadığını görecektir.

Eğer ihracatçı henüz İnternet’e bağlanmamış ise, bu hizmeti almak için gerekli işlemler ve abonelik maliyetleri hakkında bilgi toplamalıdır.

Aşağıda, İnternet hizmetleri için bazı genel terimler verilmektedir.

Bookmark: İnternet hizmet sağlayıcılarının, kullanıcıların belirli bir site ile kestirmeden bağlantı kurması olanağını sağlayan bir işlemdir. Belli bir konu için her seferinde İnternet’i taramak yerine, kullanıcı bu siteyi bookmark’a ekleyerek, daha kısa sürede istediği siteye girebilir.

Browser  (Tarayıcı):  Dünya  Bilgisayarlar  Ağı’ndan  (World  Wide  Web:  www)  bilgi  alırken kullanılan bir WEB göstericisidir. En çok tanınanlar Netscape Navigator ve Microsoft Explorer’dır.

Hyperlink: World Wide Web kaynakları arasındaki bir bağlantıdır. Hiperlinkler genellikle mavi bir renk içinde ya da altı çizili olur. Kullanıcı bir hiperlink seçtiğinde, tarayıcı belirtilen sayfayı çağırır.

İnternet sitesi/Web sitesi: Bunlar, belli bir formatı olan yazı ve resimler içeren ve site olarak bilinen  dokümanlardır.  İhracatçılar,  firmalarını  ve  ürünlerini  tanıtmak  için  İnternet’te  bir  sayfa açabilirler.

Search engines (Arama Motorları): Bu internet hizmetleri, kullanıcıların, bir anahtar kelime (konuyu tanımlayan bir kelime ya da kelimeler) yazarak, belli bir konu hakkında bilgi bulmasına olanak tanır. Arama motoru, böylece konuya ilişkin tüm bilgileri bulur. Genelde kullanılan arama programları Google, Yahoo, Alta Vista, Excite ve Lycos’tur.

Web  Directories  (Web  Rehberleri):  Bunlar  İnternet  sitelerinin  indeksidir.  Özel  sınıflandırma grupları halinde bulunan bilgilerin alınabildiği, kart ansiklopedileri gibidirler. Web rehberlerinin bazı örnekleri, Yahoo ve MSN’dir.

World   Wide   Web:   Genelde   www   olarak   isimlendirilen   ve   İnternet’te   en   çok   kullanılan uygulamadır. Bir hizmet sağlayıcıya bağlanan herkesin, İnternet’ten metin, ses ve görüntü şeklinde bilgi almasını sağlayan bir sistemdir.

Kaynak: www.igeme.org.tr

Diğer Başlıklar

.tr alan adında yeni dönemİlk gelen ilk alırkuralı uygulanacak: .tr alan adında yeni dönem başlıyor!

23 Ağustos Dünya Hashtag Gününün bu yıl 15. yıl dönümü!

İnternet Hız Rekoru Yeniden Kırıldıİnternet kullanımı dünyada artmaya devam ederken hız konusunda da yeni gelişmeler yaşanıyor.

WhatsApp Yeni Güncellemesi ile Karşınızda!Dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma uygulamalarından biri olan WhatsApp yeni güncellemesi ile karşınızda

Elon Musk, 44 Milyar Dolara Twitterı Satın AldıElon Musk uzun süren çabalar sonucunda Twitterı satın aldı.

WhatsApp Gruplara Anket Özelliğini GetiriyorDünyanın en çok kullanılan mesajlaşma uygulamalarından biri olan WhatsApp, sesli mesajlara altı yeni özellik getireceğini duyurdu.

KVKK Nedir?6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kısaca KVKK, 7 Nisan 2016 tarihinde Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Instagram Yeni Özelliği ile Anne ve Babalar Çocuklarını DenetleyebilecekPopüler sosyal medya platformu olan Instagram, Aile Merkezi isimli yeni özelliğini ABD li kullanıcıların beğenisine sundu.

İnternet ve Sosyal Medya Platformlarında Verilerinizi Korumanızı Sağlayan İki Faktörlü Kimlik Doğrulama Nedir?Sosyal medya platformları başta olmak üzere internetteki tüm hesaplarımızı korumak için tek bir şifre yeterli değildir.

Instagram Videolarına Otomatik Türkçe Altyazı Özelliği GeldiDünyanın en çok kullanılan sosyal medya uygulamalarından biri olan Instagram iki yeni özellik daha getirdi.

Bu yazı 3547 defa okunmuştur.

Bayilik Başvurusu

Heweso Ürünlerini satmaya hazır mısınız?