Heweso

❝ Hırs bir teknenin, yelkenini şişiren rüzgara benzer. Fazlası tekneyi batırır. Azı da tekneyi olduğu yerde saydırır. ❞
Voltaire

MENÜ

Adım Adım E-Ticaret

E-ticaret serüveninde yapılması gerekenler

Adım Adım E-Ticaret

Internet üzerinde kendi mağazanızı açarak satış yapmak istiyorsanız burada sizi başarıya götürmek için önereceğimiz 4 adımı bulabilirsiniz.

1- Plan Yapmak: Stratejileri ve süreçleri belirlemek

Profesyonel görünüşlü bir web sitesi, işinizi iyi yaptığınızın bir göstergesi ve güven unsurudur. Eğer iyice düşünülerek ve uygun bir plan doğrultusunda gerçekleştirilmezse, amatörce yapıldığı kolaylıkla anlaşılacak, satışlarınızı olumsuz yönde etkileyecektir. Bu sebeple hedef kitlenizi belirleme, iş stratejinizi oluşturma, araştırma yapma ve planlama için vakit ayırmalısınız. İşte o zaman sitenizi kurmaya hazırsınız demektir.

2- Internet sitenizi hazırlamak

Nasıl bir yoldan ilerlemeye karar verdiğinize göre artık sitenizin teknik altyapısını oluşturabilirsiniz. Mevcut bir platformda mağaza kiralayacaksanız ürün bilgilerinizi, kataloğunuzu oluşturup görsellerinizi yüklemelisiniz. Ancak diğer alternatifler için öncelikle internet üzerinden mağazanıza ulaşımı sağlayacak, sizi temsil edecek bir alan adı almalısınız. Ayrıca, müşterilerinizle iletişim kurmanızı sağlayacak, alan adınızla uyumlu bir e-posta adresi almalı ve mağazanızı barındıracak hosting hizmetini seçmelisiniz ve sitenizi kurmalısınız.

3- Online Satış

Sırada online satış hazırlıkları var. Öncelikle güvenli bir alışveriş ortamı yaratmak için sitenizin güvenlik sertifikasını almalısınız. Ortak Ödeme Sayfası kullanmaya karar verirseniz sertifika almanıza gerek kalmaz. Bankanızda bir üye işyeri hesabı oluşturmalı ve seçtiğiniz mağaza alternatifine uygun şekilde sanal pos başvurusunda bulunmalısınız. Başvurunuz onaylandıktan sonra sanal POS’unuzu sitenize entegre etmelisiniz. Artık satışa başlayabilirsiniz. Ancak satış sonrası hizmetler müşterilerin sadakatini sağlamak için çok iyi koordine edilmelidir.

4- Online Pazarlama

Son adımınız ise pazarlama faaliyetleridir. Binlerce sanal mağaza arasında başarılı olmak için fark yaratmak, daha ulaşılabilir olmak gerekir. Bunun için arama motorlarına kayıt yaptırma, müşterilerinizin davranışlarını izleme, kampanyalar yapma gibi yöntemler sizi başarıya daha da yaklaştıracaktır.

Kaynak:www.eticaret.garanti.com.tr

Diğer Başlıklar

.tr alan adında yeni dönemİlk gelen ilk alırkuralı uygulanacak: .tr alan adında yeni dönem başlıyor!

23 Ağustos Dünya Hashtag Gününün bu yıl 15. yıl dönümü!

İnternet Hız Rekoru Yeniden Kırıldıİnternet kullanımı dünyada artmaya devam ederken hız konusunda da yeni gelişmeler yaşanıyor.

WhatsApp Yeni Güncellemesi ile Karşınızda!Dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma uygulamalarından biri olan WhatsApp yeni güncellemesi ile karşınızda

Elon Musk, 44 Milyar Dolara Twitterı Satın AldıElon Musk uzun süren çabalar sonucunda Twitterı satın aldı.

WhatsApp Gruplara Anket Özelliğini GetiriyorDünyanın en çok kullanılan mesajlaşma uygulamalarından biri olan WhatsApp, sesli mesajlara altı yeni özellik getireceğini duyurdu.

KVKK Nedir?6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kısaca KVKK, 7 Nisan 2016 tarihinde Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Instagram Yeni Özelliği ile Anne ve Babalar Çocuklarını DenetleyebilecekPopüler sosyal medya platformu olan Instagram, Aile Merkezi isimli yeni özelliğini ABD li kullanıcıların beğenisine sundu.

İnternet ve Sosyal Medya Platformlarında Verilerinizi Korumanızı Sağlayan İki Faktörlü Kimlik Doğrulama Nedir?Sosyal medya platformları başta olmak üzere internetteki tüm hesaplarımızı korumak için tek bir şifre yeterli değildir.

Instagram Videolarına Otomatik Türkçe Altyazı Özelliği GeldiDünyanın en çok kullanılan sosyal medya uygulamalarından biri olan Instagram iki yeni özellik daha getirdi.

Bu yazı 5394 defa okunmuştur.

Bayilik Başvurusu

Heweso Ürünlerini satmaya hazır mısınız?