Heweso

❝ Hırs bir teknenin, yelkenini şişiren rüzgara benzer. Fazlası tekneyi batırır. Azı da tekneyi olduğu yerde saydırır. ❞
Voltaire

MENÜ

2020 Yılında E-ticaret

E-ticaret internet üzerinden elektronik alışveriştir.

E-ticaret internet üzerinden elektronik alışveriştir. İnternet ticareti de denildiği olur. Para ve veri gibi çevrimiçi yapılan herhangi bir işleme de e-ticaret denir. Globalleşen dünya ekonomisinde en hızlı büyümeye sahip sektördür. Ortalama olarak yıllık %23 artış göstermektedir. Tüketicilerin çevrimiçi alışverişe yönelmelerinin en büyük nedeni verimliliğidir. E-ticaret kullanım yolları:

İşletmeler Arası (B2B)

Tüketici olmayan işletmeler arasındaki hizmetleri içerir. Bu yılın sonunda, işletmeler arasındaki e-ticaret satışlarının 6,6 trilyon dolar olacağı tahmin ediliyor.

İşletmeden Müşteriye (B2C)

Şirketlerin Müşterilere mal veya ürün satmalarını gösterir. Bir internet sitesinden ürün sipariş ettiğinizde bu durum olur.

Müşteriden Müşteriye (C2C)

Bir tüketicinin başka bir tüketiciye aralarında başka şirket olmadan satış yapmasıdır.

Müşteriden İşletmeye (C2B)

Artık bir tüketici olarak ürün veya hizmetinizi doğrudan işletmelere satabiliyorsunuz. Dünyanın önde gelen hemen hemen tüm e-ticaret sitelerinde mevcut bir durumdur.
Amazonun piyasa oranlarının üzerinde büyüdüğü söyleniyor. 2019 yılında sadece Amerika’da e-ticaret satışlarının %37,7’sine ulaşması bekleniyordu.

E-ticaret Otomasyonu

Geçtiğimiz her gün, otomasyon; pazarlama depolama ve diğer birçok departmanı etkileyerek hızla büyüyor. İşletmeler, robot kullanımının zamandan ve kaynaktan tasarruf ettiğini keşfettiler. Bu durum da verimliliği artırdı. Robotlar kendi işleriyle ilgilenirken çalışanlar daha fazla iş yapabilir.

Tüketici Deneyimi

Müşteri deneyiminin şirketler üzerinde ne kadar değerli olduğu açıktır. Mükemmel müşteri hizmeti olmadan işinizde başarılı olmanız pek muhtemel değildir. Herhangi bir müşterinin şirketinizden ürün satın almadan önce eski müşterilerinizin size yaptıkları yorumları dikkate aldıklarını biliyorsunuzdur. E-ticarette müşteri hizmetlerinde düşük puanın birkaç sebebi:

-Müşteri sorgusuna yanıt yok veya çok yavaş.
-Yetersiz satış personeli.
-Müşterilerin geri bildirimlerini yok saymak.
-Düşük kalitedeki ürünleri satmak.
-Nakliye gecikmeleri.
-Ödeme sırasında uzun süreç.
Bundan dolayı müşterilerinize karşı tutumunuz çok önemlidir. Ürünle ilgili görüşlerini dinleyin. Online satış sürecini müşterinin ihtiyacını karşılayacak şekilde optimize edin.

Diğer Başlıklar

.tr alan adında yeni dönemİlk gelen ilk alırkuralı uygulanacak: .tr alan adında yeni dönem başlıyor!

23 Ağustos Dünya Hashtag Gününün bu yıl 15. yıl dönümü!

İnternet Hız Rekoru Yeniden Kırıldıİnternet kullanımı dünyada artmaya devam ederken hız konusunda da yeni gelişmeler yaşanıyor.

WhatsApp Yeni Güncellemesi ile Karşınızda!Dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma uygulamalarından biri olan WhatsApp yeni güncellemesi ile karşınızda

Elon Musk, 44 Milyar Dolara Twitterı Satın AldıElon Musk uzun süren çabalar sonucunda Twitterı satın aldı.

WhatsApp Gruplara Anket Özelliğini GetiriyorDünyanın en çok kullanılan mesajlaşma uygulamalarından biri olan WhatsApp, sesli mesajlara altı yeni özellik getireceğini duyurdu.

KVKK Nedir?6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kısaca KVKK, 7 Nisan 2016 tarihinde Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Instagram Yeni Özelliği ile Anne ve Babalar Çocuklarını DenetleyebilecekPopüler sosyal medya platformu olan Instagram, Aile Merkezi isimli yeni özelliğini ABD li kullanıcıların beğenisine sundu.

İnternet ve Sosyal Medya Platformlarında Verilerinizi Korumanızı Sağlayan İki Faktörlü Kimlik Doğrulama Nedir?Sosyal medya platformları başta olmak üzere internetteki tüm hesaplarımızı korumak için tek bir şifre yeterli değildir.

Instagram Videolarına Otomatik Türkçe Altyazı Özelliği GeldiDünyanın en çok kullanılan sosyal medya uygulamalarından biri olan Instagram iki yeni özellik daha getirdi.

Bu yazı 1713 defa okunmuştur.

Bayilik Başvurusu

Heweso Ürünlerini satmaya hazır mısınız?